fbpx

Tot va començar en una època en que no hi havia res que em motivés. Jugava a waterpolo per passar-ho bé, però buscaven gent que volgués competir. Llavors, el meu pare em va proposar muntar. Ho vaig provar als 11 anys i em va agradar. Després d’insistir durant un any, al final vaig aconseguir començar a fer classes i vaig fer molt bona pinya amb el grup. Ara porto 9 anys en aquest món.

Des de dins veus la feina que hi ha al darrere; la gent que no coneix aquest món no n’és conscient, pensa que tot ho fa el cavall, quan realment és un binomi: el que mana és el genet, que ha de ser clar en les ordres cap el cavall. Quan concurses i veus que tu ho pots fer, et satisfà; veus el que aconsegueixes treballant. He fet salt, cross i doma, però les dues primeres disciplines són les que més m’agraden.

Quan vaig acabar l’ESO, vaig decidir dedicar-me al món del cavall. Primer vaig cursar el grau mig d’hípica (curs de Tècnic Esportiu) i després el curs de cuidador de cavalls a Idea. Em va agradar molt. Ara m’estic traient el títol d’auxiliar tècnic veterinari eqüestre, que acabo a l’abril.

L’equitació em porta molt tranquil·litat. Només estan a prop dels cavalls et treus els problemes de casa, de l’escola, de la feina… Estar amb cavalls t’ensenya a saber-los interpretar, veure quan estan contents o malalts. M’adono que cada cop els conec més i sé com tractar-los. Quan veuen que saps que els passa, et busquen. Per exemple, amb el Nero vaig crear un vincle 50-50: si l’havia de renyar ell ho entenia i em buscava perquè li donés carinyo. Encara que en aquests moments no tinc cap cavall preferit, recordo que m’agradava molt el Bombón; tenia «mala fama», però li vaig agafar molta confiança.

La meva il·lusió és arribar a competir a grans premis. També m’agrada ensenyar als nens. A l’últim concurs li vaig dir a una nena que sortia per primera vegada: «Surt a disfrutar, no a guanyar». Perquè competir no és només guanyar sinó ensenyar el que has après.

Vaig llegir una frase que em va agradar: «Abans tothom tenia cavall i només els rics tenien cotxe. Ara tothom té cotxe i només els rics tenen cavall».

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Traducir »

Reserva una ruta a caballo

¡Te has suscrito con éxito!