fbpx

El genet Guillem Torreguitart, format durant anys a l’Escola d’equitació Can Caldés, va proclamar-se “Champion de France Club 2 Junior Excellence”, en la competició celebrada a l’estiu.

En Guillem ens ha dedicat unes paraules, que reproduïm a continuació. Vagi per endavant la nostra felicitació. Ens sentim orgullosos de comptar amb el Guillem i el seu germà Martí entre els deixebles de la nostra Escola.

«Hola. Em dic Guillem, sóc un apassionat de l’hípica i monto a cavall des de que tinc 3 anys. Vaig iniciar-me en el món del cavall a Ginebra i després a París abans d’arribar a Sant Cugat on em vaig inscriure a l’escola de Can Caldés quan tenia 8 anys. Vaig aprendre molt amb la Pletòrica, una de les ponis de l’hípica, i amb els diferents bons professors de Can Caldés abans de poder estar en l’equip de competició de salt d’obstacles amb el Harry Potter i el Jeannot, amb qui vaig fer els meus primers campionats de Catalunya i d’Espanya en ponis B i finalment el meu estimat Greystoke en Ponis D.

Els anys han anat passant i el meu interès per l’hípica i principalment per la doma clàssica ha anat augmentant: aquest darrers dos anys he viscut a París altra vegada i he aprofitat per “passar-me” a aquesta disciplina després d’haver-la experimentat a Can Caldés.

A França, l’equitació és un esport molt més popular que aquí a Espanya: sent el 3er esport nacional hi ha molta més gent que el practica a nivell de competició. En el meu cas, em vaig apuntar al Touring Club de France- Paris, on es pot, entre altres, participar en l’equip de competició de doma, salt o complet amb els cavalls que el club posa a disposició del genets que formen els equips de competició. Els alumnes dels equips de competició han d’entrenar al menys dos dies per setmana a més de participar a una competició per mes i d’anar als campionats de França “Generali Open Club de France” que tenen lloc durant el mes de juliol, on s’ajunten varis millers de participants i de cavalls participant en més de 10 disciplines.

Aquest darrer estiu 2016, vaig poder doncs participar en aquest campionat de França en el nivell Club 2, després d’haver-me classificat durant les diferents competicions preliminars de l’any. Als campionats de França, la Club 2 dura dos dies. El primer dia es fa la reprise “grand prix” que és la Club 2 amb la que hem competit durant tot l’any. El segon dia es fa la “Reprise Musicale Libre” amb l’objectiu de crear nosaltres mateixos una reprise (tot i que hem de seguir algunes figures obligatòries) amb música i disfresses relacionades amb el tema que haurem escollit (fa dos anys vaig participar amb el tema de James Bond, però a l’última edició vaig escollir el tema de templer). La meva prova, dins la Club 2, era la denominada “Excellence” perquè està dedicada als genets que hagin tingut els millors resultats durant tots els concursos de l’any. La meva gran sorpresa i per satisfacció de la meva entrenadora, va ser que vaig quedar medalla d’Or, és a dir “Champion de France Club 2 Junior Excellence”.  

Ara s’obre un nou curs i torno a ser a Sant Cugat. Estic molt il·lusionat de poder continuar amb l’hípica i la doma a Can Caldés, on espero retrobar-me amb els meus amics i els meus molt bons entrenadors»

Guillem Torreguitart.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies
Traducir »

Reserva una ruta a caballo

¡Te has suscrito con éxito!